Zicht op een meer dan voortreffelijke weg

Ongetwijfeld wil ook jij een gezond leven!

Indien je ziek bent, zul je willen genezen en als je gezond bent, wil je dat vast blijven. 

Dit artikel is niet het recept om zonder ziekte door het leven te kunnen gaan. Dat zou wel erg simpel zijn. 

Ik zou het fantastisch vinden als ik jou door dit artikel zicht kan geven op “een meer dan voortreffelijke weg.” Dat is een weg waardoor jij meer gaat begrijpen over het ontstaan van ziekte en wat jij kunt doen om te genezen, of nog beter, hoe je ziekte kunt voorkomen. 

Dat zicht op die “meer dan voortreffelijke weg” kan ik je alleen maar geven vanuit mijn christelijke levensovertuiging. Kort samengevat geloof ik dat God bestaat en dat Zijn Woord waar is. Praktisch betekent het dat ik wil leven in overeenstemming met Zijn Woord. 

God zal jou belonen als je hem echt zoekt!

God wil ook voor jou het beste.

Mijn God is een goede God. Hij is mijn, maar ook jouw Schepper. Hij is een God die het beste voor jou en voor mij wil. Het is zelfs Zijn volmaakte wil dat je niet ziek wordt. 

Om dat te kunnen begrijpen is het van belang dat je wilt zien dat er een relatie bestaat tussen zonde en ziekte. (In een later stadium hoop ik ook daarover nog een onderwijsbrief te schrijven) In elk geval hebben zonden waarin de mens leeft de hele geschiedenis door een barrière gevormd tussen God en de mens. Om die barrière tussen God en de mens weg te nemen moest de zoon van God, Jezus Christus, naar deze aarde komen, om de vloek van de zonde weg te nemen. Een ieder die gelooft in het volbrachte werk van de Here Jezus, is waarlijk vrij. De zonde heeft geen macht meer over hem of haar.  

De beloften van God.

Als jij gelooft dat de Here Jezus zichzelf als offer gaf voor jouw zonden, mag jij deel krijgen aan de beloften die God ook jou doet in Zijn Woord.

Een deel van die beloften zijn onvoorwaardelijk. Je krijgt ze zonder er een tegenprestatie voor te moeten leveren. Gewoon omdat God ervan zegt: “Ik zal het voor je doen.” Maar een aanzienlijk deel van al die beloften doet God ons voorwaardelijk. Dit zijn beloften waarvan God zegt: “Als jij dit doet, zal ik dat voor jou doen.” En je zult het al wel aanvoelen, genezing en gezond door het leven gaan is één van die voorwaardelijke beloften.

Kan ik ook deel krijgen aan die beloften?

Ja natuurlijk kun jij ook deel krijgen aan de beloften die God in Zijn Woord heeft gedaan. Laat je inspireren door de Bijbel, het Woord van God. Je zult tot de ontdekking komen dat Gods Woord heel duidelijk is over wat er van jou verwacht wordt. Gods Woord staat geen eigen uitleg toe. Hij wil dat je gaat leven naar Zijn wil. 

Indien jij daar werk van wilt maken zul je ook gaan ervaren dat er steeds meer belemmeringen verdwijnen die je de toegang tot Zijn beloften onthouden. Je kiest dan voor een “meer dan voortreffelijke weg.”

Via VanBitterNaarZoet willen wij jou de handvatten leveren om die meer dan voortreffelijke weg te kunnen bewandelen.  

Het is de moeite waard deze weg te bewandelen, want bedenk dat het niet Gods volmaakte wil is om jou te genezen. 

Het is Zijn volmaakte wil dat je niet ziek wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top