Beloften van God

Mijn God wil ook een relatie met jou.

Ik hoop dat je wilt ingaan op de uitnodiging van de God van de Bijbel. Hij is jouw Maker en wil een levende relatie met jou opbouwen. Waarom zou God dat willen? Gewoon omdat Hij van jou houdt en de wens heeft dat het jou goed zal gaan op jouw levenspad.

God voegt de daad bij het woord.

Het is de wil van God om jou te zegenen. Bij God betekent zegenen meer dan alleen maar goede woorden tegen jou te spreken. Als God jou zegent met woorden, dan zal Hij ook de daad bij het woord voegen. Zegen uitspreken en zegen doen toekomen zijn bij God dus nauw met elkaar verbonden. Zegen van God heeft een diepe betekenis. De zegen van God kan zowel aards/fysiek zijn als geestelijk.

De Bijbel lezend kom je vele voorbeelden tegen dat God mensen zegent.

Ben jij klaar om Zijn zegen te ontvangen?

God wil direct beginnen met het zegenen van jou. De God van de Bijbel is namelijk een goede God. Een God die wil dat het ook ons goed gaat. En dan bedoelt Hij niet dat het ons een beetje goed zal gaan, maar dat het ons goed gaat in alle delen van ons leven. Namelijk lichaam, ziel en geest.

Daarom heeft God voor een ieder die zich bekeert een geschenk. Hij geeft ons een Helper in de vorm van de Heilige Geest.  

Je staat dus nooit meer ergens alleen voor.

De Heilige Geest zal altijd bij je zal zijn, of nog beter gezegd, zal in je zijn, of je dat nu ervaart of niet. Dat is dus ook in alle omstandigheden waarin je op je levensweg verzeild raakt, door eigen schuld of buiten je schuld om. 

Besef ook dat de Heilige Geest een persoon van de Godheid is. God zelf woont dus door de Heilige Geest voor altijd in je, als je bent wedergeboren. De inwoning van de Heilige Geest is de eerste, maar ook de belangrijkste zegen van God.

De Heilige Geest opent de poort naar een meer dan voortreffelijke weg.

Weet je? Door de Heilige Geest ben je in staat te groeien in geloof. De Heilige Geest communiceert met jou vanuit de geestelijke wereld. Dit stelt jou in staat de stem van God te leren verstaan. Ook geeft de Heilige Geest jou openbaringen waardoor je meer zicht krijgt op wie God is, hoe zijn hart is. Daardoor ga je ook beter verstaan welke zijn bedoelingen voor jou zijn.

Geleid door de Heilige Geest opent zich ook de poort naar die “meer dan voortreffelijke weg”. Door deze weg te bewandelen, zul je in staat zijn deel te krijgen aan de beloften die God voor jouw leven heeft apart gezet.

God is betrouwbaar.

God doet ons waanzinnig veel beloften die je kunt vinden in Zijn Woord. Het betreft honderden beloften en telkens nog ontdek ik nieuwe beloften. Omdat God betrouwbaar is kun je er vanuit gaan dat Hij Zijn beloften ook na zal komen.

Wel moet je onderscheiden dat er twee soorten beloften zijn. Er zijn onvoorwaardelijke beloften, dus beloften die Hij jou zo wil geven. Daarnaast zijn er voorwaardelijke beloften. Dat zijn de beloften die je pas  krijgt als je doet wat God van jou vraagt.

Wil je ook deel krijgen aan die voorwaardelijke beloften van God?

Schrijf je dan in bij de Community VanBitterNaarZoet en ga samen met anderen op zoek. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top